Община Шумен предостави шлемове на местната болница

Сподели с приятели!

Кметът Любомир Христов се срещна с директора на шуменската болница д-р Димитър Костов и с началниците на отделения, за да се информира за готовността на най-голямото здравно заведение в областния град и да разбере как ще се организира лечението на гражданите при нарастване на броя на заразените с коронавируса.

Преди срещата кметът предостави на болницата 150 броя шлемове за многократна употреба, осигурени от общината. Те са изработени  от прозрачен кополиестер,  предпазват цялото лице и могат да се дезинфекцират със спирт. Още 35 броя шлемове ще бъдат осигурени и за Комплексния онкологичен център до утре, 3 април.

Любомир Христов благодари на медиците за тяхната безрезервна отдаденост и професионализъм и ги увери, че със средства от кампанията „Помогни сега“, материални дарения и с финансовата подкрепа на общината до момента са осигурени защитни маски, шапки, облекла, шлемове, предпазни очила, ръкавици, спирт, сапуни и дезинфектанти за всички здравни заведения в общината. „Имаме достатъчно количества и за следващите няколко седмици, макар никой да не е наясно все още колко дълго ще продължи тази ситуация. Всички материали се съхраняват в специално подготвени за целта складове,“ каза Христов.

По време на срещата кметът обясни още, че с подкрепата на бизнеса и на общината започва изграждането на топла връзка между терапевтичния блок и ОАРИЛ за нуждаещите се от интензивно лечение пациенти, които се лекуват от COVID-19. При обиколка в болницата директорът д-р Димитър Костов и заместник-директорът д-р Недко Тодоров  показаха, че в момента целият сектор на Инфекциозното отделение е изолиран. Двамата обясниха, че две от хирургичните зали на старата операционна са пригодени за реанимация и тази връзка е изключително необходима за осигуряване на възможност за директно преминаване от единия в другия сектор. Те увериха шуменци, че в лечебното заведение са създадени максимални условия както за защита на медиците, така и на пациентите.

Медиците изразиха своето удовлетворение, че обединените усилия на ръководството на общината, управата на болницата, бизнеса и шуменци дават своите добри резултати с надеждата, че ползотворното партньорство ще продължи и в бъдеще.

Кметът Любомир Христов пое ангажимент да запознае министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с искането на болничното ръководство да се ускори процедурата по предстоящото подновяване на вътрешните товарни асансьори в МБАЛ Шумен и строителството да започне по възможност най-бързо.

От общинската администрация отново напомнят, че дарителската кампания „Помогни сега“ продължава и припомнят още веднъж сметката на фонда:

Уникредит Булбанк, Шумен                                                                                                          

IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF                                                                      

Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

Може да харесате още...

Education Template