Горяха имоти в Шумен, Царев брод и село Ловец

Сподели с приятели!

Горя стая на къща в село Ловец. Сигналът за инцидента е получен в 23:39 часа на 26 януари. Към адреса бил насочен екип от УПБЗН- Върбица. При пристигане къщата била в пламъци и покривът на къщата бил срутен на половина. Това съобщиха от ОД на МВР в Шумен. Унищожени са 80 кв. м. покривна конструкция, мебели и домашно имущество. Опушени били около 200 кв.м. стени. Пожарът, предизвикан от неправилно ползване на отоплителен уред, бил погасен с 6 тона вода.

В 14:57 часа било получено съобщение за пожар в стая на апартамент в село Царев брод. Към ул. “Асен Киселинчев“ бил насочен противопожарен екип. На място огнеборците заварили да гори аспиратор, който се бил запалил след като избил предпазен клапан на газова бутилка. Пламъците били погасен с 200 л. вода. Унищожени са черна и бяла техника, опушени били около 30 кв.м. стени. Спасена е сградата.


В 14:22 часа на 26 януари било получено съобщение за пожар в стая на жилище на ул.“Ген. Драгомиров“ в Шумен. Пристигналите на място огнеборци установили, че пожарът възникнал след техническа неизправност- повреда във вентил на газова отоплителна печка предизвикал запалване на маркуча. Обгорели са вентила и печката. Пламъците са погасени със 120 литра вода. Унищожени са газовата печка, редуцил вентил и газова бутилка.

Може да харесате още...

Education Template