Остава един работен ден за подаване на данъчните декларации

Остава един работен ден за подаване на данъчните декларации

Сподели с приятели!

Само един работен ден остава за подаване на декларациите за физическите лица и плащането на данъка върху доходите, припомнят от НАП. Крайният срок изтича на 30 април, като от приходната агенция очакват повече от 50 000 формуляра в следващите дни.

Запазва се тенденцията повече от половината данъчни декларации за доходите на физическите лица да са подадени по интернет с ПИК на НАП или електронен подпис. 5 календарни дни преди края на кампанията в приходната агенция са получени малко над 450 000 формуляра. До момента ПИК имат близо 600 000 лица, като данъчните очакват за пръв път през тази година броят на подалите документите си онлайн да е повече от този на избралите хартията.

В офис Шумен към 24 април на 2019г. са приети 10 209 броя декларации, като повече от 5 300 броя са приети с електронен подпис и ПИК код.  За същия период на предходната година броят на подадените декларации за доходи от 2017г. е общо 15 113 броя, в т.ч.  по интернет са подадени 6 658 броя декларации.

И подаването на декларацията, и плащането може да стане електронно с банкова карта и без такси чрез електронна услуга на НАП, достъпна на сайта www.nap.bg.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *