Отблизо с Александър Димов: За мен „Откраднат живот“ е страхотна школа!

Отблизо с Александър Димов: За мен „Откраднат живот“ е страхотна школа!

Сподели с приятели!

Александър Димов е роден в Пазарджик. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Крикор Азарян и Тодор Колев през 2005 г. Участва в сериала „Откраднат живот“, в който играе ролята на доктор Владов. Как е поел по пътя на актьорското майсторство, какви са бъдещите му планове и какво мисли за развитието в чужбина? Вижте какво сподели Александър Димов пред екипа на Шумен Отблизо.

Г-н Димов, защо решихте да се занимавате с актьорско майсторство?
Това стана съвсем случайно, ако мога да кажа, че има случайни неща. Когато дойдох в София се запознах с едно момиче. Тя отиде на кастинг за роля, но се оказа, че търсят мъж . Режисьорът ми предложи да пробвам, но аз не проявих интерес. Той каза, че ще съм сам с около десетина момичета в пиесата „Дон Жуан“ и… аз се съгласих. Влюбих се в едното момиче. Всички кандидатстваха във НАТФИЗ, реших и аз да запиша, за да сме заедно, но за съжаление приеха само мен. По-късно започнах да харесвам и самата професия. Аз не харесвам актьорите и сега мнението не ми се е променило.

Защо се отказахте от бокса?

Тренирал съм бокс от 14 до 18 -годишна възраст. Печелил съм медали на областни турнири, но когато навърших пълнолетие, започнах да се виждам с момичета, дойде алкохолът и цигарите, а спортът остана на заден план.

Вие какъв искахте да станете като малък?Моряк.

А защо не станахте?Не ми вървеше математиката.

Вие често пътувате в чужбина, бъдещите ви планове свързани ли са с напускане на страната?

Честно да ви кажа – не знам, имам си някакви представи, но едно е да пътуваш, а съвсем друго е какво ще се случи. Има една поговорка „Животът е това, което се случва, докато го плануваш“.

 Смятате ли, че ще успеете да се реализирате навън?
Защо не? Смятам, че това, което говорят хората – ние сме от малка страна и разни други неща, това са по-скоро оправдания, заради липсата на други качества. Актьорското майсторство не е само талант. Ако някой си мисли, че ще отиде с талант и с цигара в устата, и ще успее – не. Всичко е вързано с много труд, работа, дисциплина и най-вече с познаване на себе си и ясна представа къде отиваш и какво правиш. Много е трудно. В България липсва до голяма степен конкурентна среда, защото сме малък пазар и може да пробиеш по-лесно. Навън обаче, конкуренцията е огромна и, за да пробиеш ти трябват много повече усилия, характер, ум. Не смятам, че не е възможно.
Коя от изиграните ви роли досега е най-близко до вас?

В повечето роли е имало неща, които подкрепям, но не знам дали са били близо до мен. Харесваше ми ролята Дон Жуан, която има нещо общо с мен. Навремето играех в “Полет над кукувиче гнездо” в НАТфИЗ и ролята там ми беше много близка.
Вие играете в един от най-гледаните сериали – „Откраднат живот“, на какво ви учи тази роля?
За мен „Откраднат живот“ е страхотна школа. В България нямаме кино образование и да снимаш сериали и то в такова темпо, си е изключително училище и то продължи 6 сезона, това са две години. Сериалът ми даде да разбера, че всъщност това ме влече повече и се чувствам по-комфортно в киното, от колкото в театъра.

 Да разбираме, че предпочитате киното пред театъра?
Определено да. Аз в момента не играя в театрални постановки. Участвам само във филми и сериали.

Как описвате себе си, като човек и на какво държите?
Моята представа със сигурност ще е по-различна от тази на другите. Не мога да се опиша с точност. Държа много на семейството и свободата. Това са важни неща.
Какво послание бихте отправили към читателите на Шумен Отблизо?
Най-вече да следват мечтите си, да не се отказват. Почти винаги, когато попитам някого, какъв си искал да станеш и той отговаря нещо, което не е станал. Това винаги ме е изумявало, защото казват – в това няма пари или си търсят други оправдания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *