Отблизо с рок групата SEVI: Новият ни сингъл е за безвъзвратната раздяла с най-добър приятел

Отблизо с рок групата SEVI: Новият ни сингъл е за безвъзвратната раздяла с най-добър приятел

17.12.2018 0
Сподели с приятели!
  • 93
    Shares

Софийската рок група SEVI е създадена през 2010 година. Групата описва стила си като „heart rock“, заради емоционалните и прочувствени послания на песните си. Досега SEVI има 2 студийни албума – What lies beyond и The battle never ends. На 19-ти декември от 21 часа в Club MIXTAPE 5, групата ще представи своя нов сингъл “Broken Wings”. Каква е голяма им мечта и трудна ли е стълбичката към успеха, вижте какво разказа пред репортер на Шумен Отблизо вокалистката Светлана Близнакова.

Как се появи идеята за създаването на групата?

-Идеята дойде от мен и басиста Рали. След известен период , в който работихме по мои солови проекти, натрупахме доста материал и решихме, че е дошло време да сформираме група, за да представим идеите си пред публика.

 

Какво ви задържа заедно през тези 8 години?

-Преди всичко любовта към музиката и онова, което правим. Освен това сме много добри приятели.  Искаме да разкажем толкова много истории с нашата музика и това ни инспирира да работим усилено и да даваме на феновете максимума от себе си.

Когато основахте групата, вярвахте ли, че ще постигнете такъв успех?

-Не мисля, че сме имали грандиозни очаквания. Просто искахме да правим своята музика по начин , по който я разбираме и усещаме и мисля, че точно искреността ни спечели фенове. Решихме да рискуваме и да не започваме с кавъри в началото, а да бъдем автентични. Публиката усеща , когато си искрен и имаш какво да кажеш. Смятам че повече артисти трябва да се осмелят да правят авторска музика , вместо да „залагат на сигурно”  с познати кавъри.

Кой е най-трудният ви успех до сега?

-Всички успехи, които сме постигали са ни коствали усилия и много работа. Не  знам дали бих могла да кажа кой е най-трудния ни успех. Всяка стъпка напред има своята цена. Освен това ние обичаме да приемаме трудностите като предизвикателства, което ги превръща в гориво.

Коя е най-голямата ви мечта, като група?

-Като всяка рок група, която прави авторска музика, нашите мечти са сравнително комерсиални – много фенове и все по-големи сцени. Мечтаем и да успеем да се задържим заедно като екип още дълги години!

Какво е усещането да притежавате сърцата на публиката?

-Прекрасно е да знаеш , че чрез това, което правиш участваш в живота на хората или дори го променяш. Имали сме моменти, в които наши фенове са споделяли как песен на SEVI им е помогнала да преодолеят труден момент или да споделят прекрасен миг . Тази година пък на наш концерт спомогнахме за официално предложение за брак на фона на нашата песен “Destiny”.

Разкажете ни малко за новия си сингъл. Какво е неговото послание?

-“Broken Wings” е трети сингъл от предстоящия ни нов студиен албум. Песента описва чувството на безнадеждност пред лицето на безвъзвратната раздяла с най-добър приятел.Остава само капка надежда, че може би един ден ще се видим отново….

Какво послание бихте отправили към читателите на Шумен Отблизо?

-Мечтайте на воля и се борете за това, което искате. Но преди всичко слушайте Рок музика.

Представяме ви и най – новия трейлър към песента.

shumenotblizo.com