Отнеха звезди на култов хотел заради лоша хигиена

Сподели с приятели!

Екип на Министерството на туризма извърши проверка в четиризвездния Гранд Хотел Рига в Русе. Инспекцията бе предприета след информация в общественото пространство за лоша хигиена и услуги, които не отговарят на категорията на хотела, в който са били настанени деца.

Експертите на ведомството установиха, че стаите в хотела от 11-ия етаж нагоре не отговарят на нито една от категориите, които са определени в Закона за туризма. По тази причина веднага се стартира принудителна административна  мярка за отнемане на звезди. Законът за туризма предвижда и финансова санкция за хотелиера в размер от 200 до 1000 лв. и от 1000 до 3000 лв. за юридически лица.

Предписано е етажите, които не отговарят на изискванията на Закона за туризма, веднага да бъдат запечатани. Ще бъде потърсено съдействие от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и за принудително запечатване на етажите, които не съответстват на категоризацията на средството за настаняване. Очаква се това стане до 3 май 2019 г. 

При раздаването на годишните награди на Община Русе в сферата на туризма той получава приза „Хотел на годината“ за 2018 г.

Нощувка в стая делукс на хотела струва между 90 и 100 лева, сочи справка в сайтове за резервиране на хотели.

Хотелът бе собственост на шуменския бизнесмен Николай Йонков, който почина през юни 2017 година. Той притежаваше и хотелите
„Мадара“ и „Гранд хотел Шумен“.

Снимка: pixabay

shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template