Отново пияни зад волана

Отново пияни зад волана

Двама водачи са установени да шофират след употреба на алкохол, един след употреба на наркотични вещества през последните 24 часа.

Около 02:15 часа на 19 юли за проверка на ул.“Алеко Константинов“ бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Крафтер“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 32-годишен жител на село Тодор Икономово. При теста за шофиране след употреба на наркотични вещества била отчетена положителна на метамфетамин проба. Д.А. бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Около 16:30 часа на ул.“Братя Миладинови“ в Нови пазар била извършена проверка на водач на лек автомобил Фолксваген с варненска регистрация. Зад волана бил М.С./50г./ от село Орлова могила. Тестван бил с дрегер, отчетени са 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар. Образувано е бързо производство за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила.

В 21:35 часа на ул.“Кирил и Методий“ във Велики Преслав била извършена проверка на водач на лек автомобил Фолксваген с шуменска регистрация. Д.Д./50г./ от село Имренчево бил във видимо нетрезво състояние. Тестът с дрегер отчел 2,18 промила алкохол. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.