“Памет за Апостола” – седмица, посветена на Левски в СУ „Сава Доброплодни“

“Памет за Апостола” – седмица, посветена на Левски в СУ „Сава Доброплодни“

Сподели с приятели!

Седмицата от 11 до 19 февруари в СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен преминава под мотото „Памет за Апостола“. Акцент в отбелязването на 146-годишнината от гибелта му е създаването на мобилната читалня „Какво ще науча и разкажа за Апостола“. Учениците имат на разположение една седмица (от 11 до 19 февруари), през която да се запознаят с живота и делото на Левски от книгите в импровизираната читалня на втория етаж на училището. „От и за Апостола“ – този надслов обединява предложените на децата четива. В часа на класа в понеделник доброплодци ще разказват тези моменти, които са ги впечатлили най-силно. Амбицията на инициативата е мобилната читалня да прерасне в дигитална. Подбраните от децата пасажи, заснети с мобилните им устройства, да положат основата на дигитална библиотека, посветена на този български светец – не по канон, а в сърцата на народа ни.

За пореден път СУ „Сава Доброплодни“ почита паметта на Апостола с множество прояви. По традиция началото се поставя с откриването на изложба от ученически творби на 11 февруари. През цялата седмица края на учебния час ще  обявява не мелодията на звънеца, а патриотична песен.

На 19 февруари от 7,30 до 18,30 часа най-заслужилите сред  доброплодците ще станат част от почетен караул. За този ден е насрочено и състезанието„Лъвски скок“ между учениците от 5. клас, което ще се състои от 12,35 часа в големия физкултурен салон,а одата „Левски“ от цикъла „Епопея на забравените“ на Ив. Вазов ще прозвучи по училищната радиоуредба в 9:20 и 15:20 часа.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *