Пожарникари гасиха фургон, комин и сухи треви

Пожарникари гасиха фургон, комин и сухи треви

Сподели с приятели!

На пет сигнала за пожари са реагирали дежурните екипи в почивните дни в региона. На 16 март в 20:11 часа бил приет сигнал за пожар в имот на ул.“Ленин“ в село Лятно. Към адреса бил насочен екип от противопожарната служба в Каолиново. Пламъците, които тръгнали след техническа неизправност в тялото на комина, били погасени с помощта на 100 л. вода. Пожарът е без материални щети.

На 17 март в 13:19 часа било получено съобщение за пожар в сухи треви между селата Средня и Черенча. На място са насочени екипи на районната противопожарна служба в Шумен. След пристигане на място огнеборците установили, че от горящите сухи треви пламъците са се пренесли в борова гора. Пожарът бил низов, съпроводен от силен вятър. 18 огнеборци са участвали в потушаване на пламъците. Помощ им е оказала гасаческа група от 10 души на село Черенча и 10 служители на РДГ с техника. Пожарогасенето е било на площ от около 80 000 кв. м. Спасена от опожаряване е 90 декара иглолистна гора.

На 17 март в 21:40 часа бил приет сигнал за пожар във фургон на ул. “Васил Петлешков“ в село Черенча. Към адреса бил насочен противопожарен  екип. Огнеборците установили, че фургонът се е запалил от горяща до него суха трева. Унищожен е, пожарът бил загасен с 3 тона вода.

В 13:58 часа в неделя е прието съобщение за пожар в суха трева до гробищния парк в село Осмар. Изпратен е противопожарен екип  от пожарната служба във Велики Преслав. Пламъците, погасени от небрежност при боравене с открит огън са погасени с помощта на 1000 л. вода. Пожарогасенето е било на площ от 950 кв.м.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *