Полицаи проведоха срещи с жители на населени места край Нови пазар

Полицаи проведоха срещи с жители на населени места край Нови пазар

Сподели с приятели!

Мобилни групи от областната дирекция  проведоха срещи с жители на населени места край Нови пазар. От местните полицейските служители очакваха да чуят  има ли и какви са нерешените им проблеми.

Служители на криминална, охранителна и икономическа полиция продължават обиколките по населените места в областта за среща с местните жители.  Първото от петте посетени села  вчера беше село Преселка. Там местните съобщиха за кражба от преди два дни от  къща, в която „апаш“  направил отвор в стената и откраднал две одеала и около 25 метра  ел.проводник.

Произшествието било посетено веднага от полицейски служители и е започнала работа по установяване на извършителя. Жители се оплакаха и  от затруднен достъп до обществения транспорт. В село Беджене , в което постоянните жители са едва седем, полицаите се срещнаха с Елена Картут, която от шест години живее в селото. „Въпреки, че сме малко в селото животът е спокоен и към момента нямаме за какво да се оплачем. 

Имахме преди време проблеми с жители от съседно населено място, които идваха, чупиха клони на овошки, на орехи , на липи. Казахме на кварталния полицай  и всичко се реши веднага. И сега, ако има нещо веднага му звъним на мобилния телефон и идва“, обясни Елена Каркут.

Кметът на село Мировци Валентин Кръстев  по време на срещата с мобилната група сподели, че липсата на пътна маркировка и знаци ги тревожи.

Имаме детска градина, училище. В непосредствена близост са до главния път и се притесняваме, когато след занимания  децата тръгнат към центъра.

Няма обозначени места за пресичане, които да заострят вниманието на шофьорите, разказа Кръстев.  Сподели, че  преди време е имало няколко сигнала от жители в селото, които му разказали, че са се опитвали да ги мамят по телефона.

  Полицейски служители оставиха брошури със съвети за предпазване от телефонни измами, които ще бъдат раздадени на жители.  В селата Златна нива и  Върбяне кметовете и местните жители не са споделяли за нерешени проблеми. 

Мобилните групи продължават да  патрулират в отдалечените и малки населени места по утвърден от директора график.

При разговори с тях им се заостря вниманието да не допускат непознати хора, които се представят за амбулантни търговци в имотите им, обяснява им се и как да действат ако ги атакуват телефонните  измамници.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *