Полицейският участък в Каспичан – изцяло обновен (снимки)

Полицейският участък в Каспичан – изцяло обновен (снимки)

Сподели с приятели!

Днес в Каспичан бе открит и осветен изцяло реновираният полицейски участък. Ремонтните дейности са на стойност 40 800 лева, а средствата са изцяло общински. Подменени са дограмата и мебелите, а помещенията са освежени.

На освещаването присъстваха кметът на града Милена Недева и екипът й, директорът на ОД на МВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим, началникът на полицейското управление в Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов и началникът на полицейския участък в град Каспичан ст. инсп. Васил Василев.

Участък Каспичан към РУ- Нови пазар обслужва територията,  в която се намират 9  населени места с население от около 7000 жители.
В момента в районното управление работят 9 служители. През 2018 година на територията, обслужвана полицейския участък в града са регистрирани 132 криминални престъпления, разкрити са 72 от тях.  Полицейските служителите са работили по 181 заявителски материала. Разкрити са 60,5 % от тях. 

Анализът сочи, че се запазва броят на регистрираните криминални престъпления на територията на Община Каспичан. Забелязва се значителен спад на регистрираните престъпления в сравнение с миналата година в с. Косово, както и спад в броя на престъпленията в населените места гр. Плиска, с. Кюлевча и с. Марково. 

През второто шестмесечие на 2018 г. е регистрирано тежко криминално престъпление – четворно убийство в град Каспичан, което е разкрито. 

Регистрираните кражби са 60, като от тях една е взломна- от  необитаван частен дом в кв. “Калугерица” на град Каспичан е извършена кражба на печка, на твърдо гориво. Квартирните кражби са 5 , а кражби на части и вещи от моторни превозни средства  няма. Няма регистрирани джебчийски кражби. Преобладават кражбите на лично и обществено имущество имущество в гр. Каспичан, които са 24 . Разкрити  са 11. В село  Каспичан са регистрирани 15 кражби, разкрити са 10. В село Могила от регистрираните 6 са разкрити 5. 

Кражбите се извършват основно през светлата част на денонощието, като се забелязва ръст на извършените посегателства от извършители на възраст от 14 до 18 години и такива под 14 год. Прониква се предимно в домове, които са неукрепени или не добре укрепени в крайните квартали на градовете и крайните улици в селата, неосветени през нощта и при отсъствие на собственик. 

Няма неразкрити тежки криминални престъпления. През 2018 година на територията на общината са регистрирани 32 пътнотранспортни произшествия, от тях 4 са тежки. Загинали в катастрофи няма, ранените са четирима. През 2018 година за различни констатирани нарушения са наложени 367 глоби с фиш и са съставени 257 акта за установени административни нарушения.

shumenotblizo.com


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *