Поставят допълнителни контейнери на Тежкия полк

Сподели с приятели!

Допълнителен брой съдове за строителни отпадъци от домакинствата ще бъдат разположени на обособения терен в района на Тежкия полк. Община Шумен закупи 10 нови контейнера, специално предназначени за такъв вид отпадък (5.5 куб.м.). Част от тях ще се поставят на терена на бившето военно поделение, когато то бъде изцяло почистено. Целта е да се осигури по-голяма вместимост за събиране на отпадъците и да не се допуска хвърлянето и разпиляването им около съдовете.

Контейнерите са предназначени за събиране на малки количества инертни строителни отпадъци от домашни ремонти в рамките на около 1 кубичен метър. Отпадъкът трябва да се поставя в съдовете, а не извън тях. Забранено е там да се хвърлят едрогабаритни отпадъци, мебели, килими, мокети, дрехи, смесени битови отпадъци, бои, лакове, разредители и други опасни и горими отпадъци.

От общинската администрация напомнят на гражданите, че опасни отпадъци от бита могат да се предават напълно безплатно в Центъра за събиране на опасни отпадъци. Той се намира на изхода на Шумен, в посока Варна, последната отбивка вляво на бул. „Симеон Велики“. Центърът разполага и с мобилни пунктове, които обслужват по график града и населените места. Графиците са публикувани на началната страница на сайта на Община Шумен в банера „Разделно събиране на отпадъци“ – секция „Общински център за събиране на опасни отпадъци“.

Може да харесате още...

Education Template