По стъпките на татко: Син на полицай помогна за разкриване на кражба

По стъпките на татко: Син на полицай помогна за разкриване на кражба

В края на месец юни в полицейското управление във Велики Преслав родителите на момиче от града съобщили, че е откраднато колелото на дъщеря им. Детският велосипед бил паркиран пред входа на жилището им. По случая започнала проверка, образувано било и досъдебно производство. В средата на миналата седмица колелото било намерено и върнато на собственичката му благодарение на 10-годишния Златомир Захариев. Злати, както му викат на галено, познал велосипеда по характерната червена рамка. Карал колело с негови приятели в града, когато забелязал момиче да кара познат велосипед. Последвал момичето, за да види къде живее.

“Познах колелото, защото беше на моя приятелка, с която карахме често. Откраднаха й го през лятото. Когато видях едно момиче да кара колело със същата червена рамка. Веднага реших да я последвам”, обяснява момчето.

Злати помолил неговите приятели, с които карали колелета да отидат с него. Докато следвали момичето претърпял технически проблем- счупил ос, но продължил пеш. Видял къде отива момичето и след това съобщил в полицията адреса, на който видял колелото на неговата приятелка. Унифомените веднага извършили проверка. Изяснили, че колелото било закупено от мъж в града на символична сума. При разплитането на случая станало ясно, че е сменило няколко собственика за два месеца. Скоро било намерено счупено и захвърлено под един мост в града. Мъжът, който го намерил го продал за пет лева на родителите на момичето, в което било намерено. Те му сменили седалката и ремонтирали счупените части.
Злати е син на полицай, учи в СУ“ Панайот Волов“ в Шумен. Баща му бил в чужбина, когато се обадили негови колеги, за да му кажат, че разпитват сина му в полицейското управление. Първоначално се притеснил, но когато разбрал, че синът му е помогнал и издирил изчезналото колело се зарадвал.

“‘Баща ми като разбра ме поздрави, и ме разпитва как и къде съм го намерил”, обяснява Злати. “Много съм доволен, че успях да помогна, и че върнаха колелото на моята приятелка”, допълва петокласникът.