Представят книгата “От Дунав до Нил”

Представят книгата “От Дунав до Нил”

Сподели с приятели!

На 18 юни, от 17:30 ч. с представяне на последната си книга „От Дунав до Нил” в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува търговищката писателка Антония Атанасова.


За написаното в книгата редакторът й Цветанка Цанева казва: „Пътеписите на Антония Атанасова са толкова увлекателно написани, че докато чета, имам усещането, че заедно с нея плавам по тихия син Дунав и Нил, влизам със страхопочитание в старинните замъци, крепости и катедрали на Трансилвания и занемявам пред величието на египетските пирамиди. Това не са просто пътни бележки на един наблюдателен пътешественик за впечатленията от видяното, а разкази, изпълнени с преживявания, любопитни истории, детски спомени, разходки дълбоко в миналото… Авторката искрено се удивява на непознатия свят, до който се докосва, но в крайна сметка стига до прозрението, че от родната земя по-хубаво няма…”

Антония Атанасова е дългогодишен сътрудник на вестниците „Знаме” и „Народна армия” и на сп. „Гражданска отбрана”. Участва успешно в регионални и национални журналистически и литературни конкурси. Автор е на книгите „Камъчета”, „Пътечка нагоре”, „Тук и някъде там”, „Три в едно”, „Там край реката”, „Денят започва с красота”.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *