Представят книгата „Червената одисея – 25 истории за ЦСКА в Европа”

Сподели с приятели!

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” организира представяне на книгата „Червената одисея – 25 истории за ЦСКА в Европа” с участието на съавтора й Цветан Дерменджиев, на изпълнителния директор на ЦСКА Пламен Марков и на бившия футболист на червените Петър Витанов. Събитието ще се проведе на 16 юли от 17:30 часа.

Книгата проследява европейската футболна слава на ЦСКА – най-успешния български участник в турнирите на УЕФА, побеждавал първенците на елитите в европейския футбол Англия, Испания, Италия, Германия, Холандия и Франция.

Чрез разказите на футболистите и треньорите, участвали в над 60-годишната европейска история на ЦСКА, „Червената одисея” представя неизвестни на широката аудитория факти и събития от 25-те най-паметни мача на клуба в Европа, като се започне от срещата ЦСКА – „Динамо” (Букурещ) през 1956-та и се стигне до мача „Динамо” (Москва) – ЦСКА от 2009-та. В изданието е публикувана и пълната статистика от всичките над 220 мача на ЦСКА в Европа, плюс почетните ранглисти на отбора. Поместени са и статии от български и чуждестранни медии, отразявали победния марш на армейците.

shumeotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template