Пътна обстановка: Натоварен трафик и засилено полицейско присъствие

Пътна обстановка: Натоварен трафик и засилено полицейско присъствие

Сподели с приятели!

Интензивен трафик по основните пътни артерии в областта се очаква в първия от поредицата почивни дни.

Изготвен е график с дежурства на полицейски служители, които ще бъдат на разположение и ще реагират ако възникнат инциденти. 

Засилен е и пътният контрол в областта. От ОД на МВР Шумен препоръчват на водачите на да се движат с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост. По основните пътни направления в областта ще се проведат специализирани полицейски операции за  недопускане на тежки пътни инциденти. Особено ще се акцентира за установяване на груби нарушения  – управление на след употреба на алкохол, неправоспособни водачи.

За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение от 10 ч. на 25 април до 10 ч. на Великден – 28 април, ще има две ленти за Бургас и за Варна и една за София в района на виадуктите, които се ремонтират на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“. От 10 ч. на 28 април до 10 ч. във вторник – 30 април, когато много хора ще пътуват към столицата, в същите участъци ще има по две ленти за София и една за Бургас или Варна. Целта е по-лесно предвижване в пиковите дни и часове в участъците с ремонт на двете магистрали. Обновяването на съоръженията, изграждани преди повече от 30 години, е наложително и трябва да бъде направено, за да се пътува след това много по-удобно и безопасно.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *