Родители излизат на протест

Родители излизат на протест

Сподели с приятели!

Родители от Шумен излизат на протест срещу Националната стратегия за детето 2019-2030. Организаторите съобщиха, че е внесено уведомление в Община Шумен. Протестът ще се състои на 12 май, неделя, от 17.00 часа. Протестното шествие ще бъде с локация Областна управа – “Руски паметник”.

Родителите се опасяват, че Стратегията за детето, чието обществено обсъждане и приемане бяха замразени заради обществено недоволство се прокарват чрез промени в Закона за закрила на детето, Семейния кодекс и Закона за социалните помощи.

shumenotblizo.com

2 thoughts on “Родители излизат на протест

  1. Защо на 12, като в цялата страна е на 11.05? Защо само родители, другите не ги ли касае? Защо никъде няма информация за това, освен тук? Кои са организаторите, как може човек да се свърже с тях? Поканени ли са медиите да отразят исканията? Или пак ще станем свидетели на медийни безобразия, в които целта е да се дискредитира мероприятието, като се представя за “Родителите защитават шамарите” и пр. простотии?

    1. Госпожо Колова, за съжаление нямаме информация дали има съобщение до медиите. В интерес на истината и до нас не беше изпратено такова. Организатор така и не се намери, за да упомене исканията. Ако успеете да намерите такъв, насочете въпросите си към него. Организацията на едно събитие не приключва с ивент във Фейсбук.
      Поздрави,
      Шумен Отблизо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *