Родители рисуват, за да плащат лечението на сина си

Родители рисуват, за да плащат лечението на сина си

Сподели с приятели!

Историята на 8-годишният Йоан от Варна и неговото семейство, достигна до редакцията на Шумен Отблизо и ние решихме да я споделим с вас. Повратният момент в живота му идва след като получава тикова невроза вследствие на силен емоционален стрес. Родителите са опитали най-различни лечения – медикаментозно, иглотерапия, рейки и китайска медицина и др. Пo думите на детския терапевт проф. Литвиненко, цитиран от родителите,  типът му на нервна система е такъв, че всеки нов стрес подновява част от старите тикове.

Най-разумното лечение до момента е  психо-терапия, при която детето трябва да се научи само да контролира движенията на ръце, крака, глава. Тя ще трае около година.

“Всеки ден по малко сме на терапия, така  вече трети месец, а цената е 420 лева за 30 дни. Имаме финансовата възможност обаче, само още месец да продължим, ако не предприемем нещо. Освен професията ни – учители, ние със съпругът ми сме и художници. Идеята ни е да започнем да продаваме по някоя от готовите ни вече картини, за да успеем да плащаме лечението”, коментира пред репортер на Шумен Отблизо майката на Йоан – Жечка.

Родителите не искат милостиня, те предлагат парченце изкуство срещу възможността детето им да оздравее. Нямат дарителска сметка, нито организирана кампания. Вместо това, те откриват страничка във Фейсбук, където предлагат своите творби. Готови са да рисуват и по поръчка, за да могат да съберат средства за лечението на детето си.
Художниците рисуват портрети, пейзажи, натюрморти, а малкият Йоан е тръгнал по техния път и също се  занимава с рисуване. Обича и народните танци. Ако искате да помогнете на Йоан и неговото семейство, то разгледайте картините им и подарете още месец надежда.

shumenotblizo.com