Ръководители на водещи болници в страната пристигат в Шумен

Ръководители на водещи болници в страната пристигат в Шумен

Сподели с приятели!

Дванадесетия Collegium praxis neurologicae – „Шумен и приятели 2018” ще се проведе от 2 до 4 ноември в хотел Шумен. Научно-практическият форум се организира от Дружеството на невролозите от Шуменска област със съществената подкрепа на „МБАЛ – Шумен“ и е под егидата на Българско дружество по неврология.
В рамките на научно-практическия форум на 3 ноември от 9 до 14 часа ще се проведе национална работна среща „Лечението на острия мозъчен инфаркт с тромболиза – предизвикателство или ежедневна практика. Въпроси и отговори.” На срещата ще вземат участие ръководители на клиники и отделения от водещи болници в страната – „Св.„Анна“, „Пирогов“ и „Софиямед“, както и невролози от много болници в страната.
По време на срещата ще има научни симпозиуми, в които лектори ще бъдат изтъкнати преподаватели от неврологична общност – акад. проф. Иван Миланов, Председател на българското дружество по неврология, акад. проф. Лъчезар Трайков от Болница „Александровска“, проф. Капрелян от Болница „Св. Марина“ Варна, проф. Цветанов от Университетската болница в Плевен и други.
Практическите аспекти в лечението на неврологичните заболявания ще бъдат представени в две специални сесии – „Личният опит“ и традиционната Dr Chaos Academy, в които ще участват невролози от страната. Паралелно с научните и практическите прояви ще се проведе и сесия за неврологични медицински сестри, където ще се дискутират специфични проблеми при грижите за неврологично болни.