Седмица на здравето в Шумен

Седмица на здравето в Шумен

Сподели с приятели!

Шумен поставят началото на поредната инициатива „Пролетна седмица на здравето 2019 г.“.

Петото издание ще се състои днед от 11,30 ч. на откритото пространство пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ гр. Шумен, като целта на организаторите е да създадат празник за всички жители и гости на града.

Събитието е организирано от Регионална здравна инспекция – Шумен, съвместно с Общински здравен център гр. Шумен и доброволците от Български червен кръст.

Кампанията „Седмица на здравето“ стартира по повод 7 Април – Световен ден на здравето през 2017 г. като подкрепа и разширяване на инициативите за промоция на здраве и повишаване на информираността на населението за основните предпоставки за здравословен начин на живот.

В разнообразните прояви (състезания, конкурси, викторини, изложби и концерти), които се реализираха в рамките на кампанията през годините, се включиха ученици от всички възрастови групи на училищата в гр. Шумен и областта.

Участие в здравната инициатива ще вземат деца от ДГ „Звънче“, ученици от НУ „Илия Р. Блъсков“, НУ „Княз Борис I“, II ОУ „Д-р Петър Берон“, III ОУ „Димитър Благоев”, VI ОУ „Еньо Марковски“; IX ОУ „Панайот Волов”, СУ „Сава Доброплодни”, СУ „Йоан Екзарх Български”, СУ „Трайко Симеонов”, СУ „Панайот Волов” и СУ „Васил Левски”.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *