Сигналът: Премахват магазин в Нови пазар, продавал свинско и алкохол до джамия?

Сигналът: Премахват магазин в Нови пазар, продавал свинско и алкохол до джамия?

Сподели с приятели!


Жители на Нови пазар излизат на протест в подкрепа на собственичка на магазин, който предстои да бъде затворен. Причната – договорът изтича и тя трябва да го освободи. Според нея обаче, причината е, че продава алкохол и свинско месо в близост до джамията. Това съобщи за Шумен Отблизо собственичката на магазина Анка.

“От 27 години работя, винаги съм била стриктна. На няколко пъти са ми заявявали да спра да продавам конфликтните продукти, тъй като са в разрез с религията и да продавам единствено пилешко месо”, посочва собственичката. По нейни думи, тя преустановява продажбата на алкохол, но липсата на месо и месни продукти ще се отрази пагубно на бизнеса й. Обектът е предоставен за ползване под наем от Общината. Джамията е построена през 2004 година, но според Анка, проблемите започват в края на миналата година.

571 души, сред които и мюсюлмани са се подписали в подписка, която е адресирана до кмета и подкрепя Анка. Тя има едноседмична покана да освободи обекта.

Потърсихме за мнение и Месут Мехмедов районен мюфтия, който заяви, че договорът за наем на Анка изтича и тя трябва да освободи магазина, като отказа да коментира казуса.

Недоволните съграждани на собственичката на магазина се обявиха в нейна подкрепа.

Тази вечер те ще се съберат пред магазина, за да я подкрепят.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *