Симфониета – Шумен със завладяващ концерт с романтична програма

Симфониета – Шумен със завладяващ концерт с романтична програма

Всичко е любов…и музика. В деня на любовта и виното Симфониета – Шумен поднася на публиката завладяващ концерт с романтична програма. Мелодичният и нежен Концерт за пиано и оркестър от Александър Скрябин настройва на любовна вълна. Спиращи дъха арии и дуети от оперите на Пучини и Чилеа и оперетите на Лехар и Калман ще прозвучат в изпълнение на великолепния сопран Йоана Железчева и тенора Николай Моцов. След концерта Симфониета – Шумен кани вярната си публика на чаша вино и стилен коктейл във фоайето пред зала Проф. Венета Вичева“.

Подарете си една романтична вечер с музика и вино на 14 февруари от 18:35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“.

Иво Върбанов е водеща фигура в клавирното изпълнителско изкуство не само у нас, но и в чужбина. Концертира самостоятелно, със съпругата си ФиаметаТарли, както и с различни камерни формации от Европа и САЩ. Живее във Великобритания и е носител на наградата „Иван Вазов“ за популяризиране на българската култура в чужбина.Йоана Железчева е родена в Шумен, завършва магистърска степен Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров“ в класа на нашето именито мецосопрано доц. Христина Ангелакова през 2002 г. Вече 10 години изпълнява централните сопранови роли в постановките на Държавна опера Бургас, а отскоро и в Русенската опера.

Николай Моцов съчетава изпълнителска и преподавателска дейност. Той е водещ тенор в състава на Държавна опера Стара Загора и същевременно преподава в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Като един от най-добрите тенори в България, той е постоянен солист във всички оперни театри в страната, както и в чужбина.

shumenotblizo.com