Скаутски вкусотийки на корем

Скаутски вкусотийки на корем

Сподели с приятели!

Всяка година, скаутите организират този традиционен за тях лагер. Учат се да готвят различни вкусотийки. Ето какво са подготвили за шуменци, в дните на Карнавал на плодородието 2018:

Най-малкия ни Велик готвач е само на 6 години, а най-големия на 13 години. Сега поканихме и нашите приятели от Скаутски клуб Compass – гр.Варна да се включат заедно с нас.

Тази година решихме да се престрашим и да вземем участие в кулинарната изложба-базар по време на 10-тото юбилейно издание на Карнавал на плодородието 2018. И както знаете ние винаги работим за кауза. Сега тя е да съберем средства и да закупим нови палатки за нашите деца. Вече сме започнали с подготовката и очаквайте страхотни изненади от Великите готвачи.

Ще има незабравимия скаутски боб, претенциозната скаутска леща, вкусната скаутска лимонада по рецепта на професор Димчо ( съвсем истински професор ) , безумно сладките скаутски бонбони по рецепта на баба Иванка, запомнящата се и всеки път с различен вкус шарена сол за скаутското хлебче, невероятната скаутска лютеница със собствен уникален вкус за всяко бурканче според малкия Велик готвач, сладко от вкусни плодчета с малки камъчета ( те са добавка от Великия готвач каменарчо Бобчо) и още много други знайни и незнайни, традиционни и полутрадиционни храни и напитки, които могат и понякога да се ядат ( ако си много гладен).

Препоръчваме да си вземете пазарска чанта ( торбичка ) и/или кесийка според това от кой край на България сте, да си вземете портмонето, кредитните/дебитните карти ( обаче терминал няма) и да се спрете пред нашия щанд. Ако сте гладни и жадни ще получите добро обслужване, много усмивки и големи благодарности.

Ще имате възможност лично да се здрависате с главния Шеф готвач и може да си направите снимка с него, но това само ако сте заслужили ( платили).Може малко, може много, важното е да е от сърце и с много любов. Тази снимка си я сложете в офиса, в кухнята … да ви напомня защо ви ги няма последните 5 лв. 10 лв. или ….. 250 лв.

Условие за участие:

– да сте позитивен и много добре настроен към децата;

– да обичате да помагате и да подкрепяте кауза колкото и загубена да ви се вижда на вас;

– да имате поне 50 ст. в джоба, е ако нямате пак ще ви нахраним;

Забранено е:

– да не харесвате нашите храни/напитки;

– да сте ядосани, нацупени все едно някой ви е изял десерта в детската градина и още ви боли;

– да обяснявате на Великите готвачи, че вие можете да готвите по-добре от тях ( те са само на 6 години и изобщо не се интересуват от вашите умения в кухнята)