Слагат ли се неправомерно скоби в „Синя зона”?

Слагат ли се неправомерно скоби в „Синя зона”?

Сподели с приятели!
  • 30
    Shares

Слагат ли се неправомерно скоби на автомобили в района на „Синя зона” и издават ли се касови бележки на потребителите от апаратите, с които се таксува за престоя им – това попитаха от групата на общинските съветници “За Шумен” в запитване, адресирано до кмета Любомир Христов.

” Почти ежедневно ставаме свидетели на скандали между шофьори на МПС, на които е поставена скоба и служители на общинското предприятие, което поставя скобите. Искаме да подчертаем, че служителите не са виновни, те си вършат работата, която им е вменена от работодателя”, посочват съветниците Даниела Русева, Ася Аспарухова, Добромир Драев, Бисерка Йовчева и Христофор Крумов.

Според тях, има многократни случаи, в които хората се оплакват с основание, обяснявайки, че от апарата, с който се таксуват потребителите се издава малка бележка, в която е записано до кога е разрешен престоя в „Синя зона”. Най-отдолу на бележката с много дребен шрифт е записано „Моля, поставете зад предното стъкло от страната на водача”.

“Много хора не успяват да прочетат този текст. Но нещо друго е по-важно. Липсва разпоредба в наредба на Общински съвет Шумен, с която гражданите да бъдат задължавани да слагат това листче зад предното стъкло от страната на шофьора. Следователно, това изискване към шофьорите е своеволие от страна на представителите на общинското предприятие, без то да е регламентирано от Общински съвет Шумен”, подчертават съветниците в запитването.

Те обясняват, че често се случва граждани, които не са прочели дребния надпис на бележката да си я приберат в чантата, или в джоба и да се върнат в диапазона на времето, за което са платили. Заварват колата си със скоба и от тях също се иска да платят 15 лева за сваляне на скобата, нищо, че са били добросъвестни и са си заплатили таксата предварително.

“Има оплаквания от чужденци, които не разбират български език и няма как да прочетат и разберат дребния шрифт на бележката. Те си плащат добросъвестно, но отново заварват колата им със скоби, защото не са поставили листчето на предното стъкло. И са принудени да платят 15 лева.”

В питането се изтъква и проблем с паркоматите, които не издават касови бележки. С оглед на посоченото, съветниците питат – Глобяват ли са гражданите с 15 лева, тогава, когато те са си платили таксата за „Синя зона”, но не са поставили бележката на предното стъкло? Другият поставен въпрос е – каква е причината да не се издават касови бележки, при плащане за паркиране в „Синя зона”?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *