Специалисти обсъдиха състоянието на горите

Специалисти обсъдиха състоянието на горите

Сподели с приятели!

Съвещание по стопанисване на горите се проведе в ДГС-Преслав. Събиранията са традиционни за това време на годината, като преславското стопанство е първото в системата на СИДП, което покани лесовъди и гости от различни институции за обсъждане състоянието на горите в района, сечите които се извеждат и залесяването.

Тъй като екипът на териториалното поделение е млад, ръководството постави различни въпроси пред присъстващите експерти от РДГ-Шумен и предприятието, за да могат и начинаещите специалисти да се ориентират в изискванията  за попълване на различни документи, както и отразяването на несъответствия между теория и практика.

В края на съвещанието директорът на ДГС-Преслав инж. Янко Йорданов благодари на всички участници, като призова младите си колеги да продължават да учат, да работят и да питат когато се налага, за да придобият опита и знанията на възрастните горски, които от години работят в стопанството.

Целта на това, което правим е гората да я има и след нас. Всички ние сме избрали професията на лесовъда, защото милеем за природата, обичаме си работата и знаем какво трябва да направим, за да съхраним и да умножим българските гори, каза още инж. Йорданов.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *