Спокойна обстановка в изборния ден

Спокойна обстановка в изборния ден

Сподели с приятели!

Изборният ден в област Шумен започна в спокойна обстановка. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 07:00 часа. Охраната през нощта е протекла нормално. Не са регистрирани нарушения на обществения ред , свързани с изборите. Към момента няма информация и данни за прояви, които била застрашили нормалното протичане на изборите. За реда, сигурността и спокойствието в областта и охрана на изборните помещения са ангажирани над 370 служители. На разположение в ОДМВР- Шумен са мобилни групи. Във всяка от тях са включени разследващи полицаи, служители на охранителна и криминална полиция. Те ще следят за спокойствието на гражданите и недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използване на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснимане начина на гласуване.
Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

„Български документи за самоличност“ към ОДМВР- Шумен ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Служители ще окажат съдействия на български граждани, които искат да гласуват, но са с изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок. Ще им бъдат издавани удостоверения, които ще служат само и единствено да упражнят правото си на глас.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *