Стартира обучението на безработни лица по проекти

cof
Сподели с приятели!


Стартира обучението на първите групи безработни лица по проектите на социалните партньори, включени в Националния план за действие по заетостта през 2019 г. Предвидено е в обучения за придобиване на ключови компетентности и професионална квалификация до средата на месец април 2019 г. в Област Шумен да бъдат включени общо 120 безработни лица. На територията на Дирекция „Бюро по труда” – Шумен обучение ще преминат 100 безработни лица, а от Дирекция „Бюро по труда” – Каолиново 20 лица.

 Курсовете, които ще се реализират са по професии в сферата на услугите. Най-много безработни лица ще бъдат включени в обучение за „продавач – консултант” и  „касиер” – по 40 лица за всяка професия. В проектите е заложено в обучение да бъдат включени по 20 безработни лица от областта за професиите „финансист”/ „застраховане и осигурително дело” и „готвач”.

Предвижда се курсовете да приключат през месец юни 2019 г., като на част от успешно завършилите професионално обучение ще бъде осигурена 3 месечна субсидирана заетост.

shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template