Отблизо с Милена Живкова: Аз съм открита, емоционална и понякога избухлива

Сподели с приятели!

Милена Живкова е актриса, родена в София. През 1987 година завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ в класа на проф. Елка Михайлова. Занимава се активно с с дублаж на филми, сериали и реклами от началото на 90-те години на миналия век. Първите сериали, за които дава гласа си, са „Далас“ и „Завръщане в Брайсхед“ за БНТ, а малко по-късно участва и в „Тъй нареченият мой живот“ и „Вдовицата в бяло“ за Нова телевизия. Известна е с ролите си в сериалите „Адвокатите“, „Семейство Сопрано“ (дублаж на студио Доли), „Клъцни/Срежи“, „Изгубени“, „Медиум“, „Престъпни намерения“, „Клюкарката“ (без шести сезон) и „Престъпления от класа“. От 2016 г. играе д-р Романова в „Откраднат живот“.
Вижте какво разказа за себе си Милена Живкова пред екип на Шумен Отблизо.

Г-жо Живкова, кога и как се насочихте към актьорското майсторство?
– Още в 4 за 5 клас бях приета след кастинг в Детският радио театър към БНР. До завършване на гимназия, записвах много детски предавания и радио пиеси. Вкусът към актьорската професия беше формиран там от моят прекрасен преподавател и режисьор Славка Матева.Редом до мен пред микрофона са стояли едни от най- големите актьори, като Апостол Карамитев, Славка Славова, Рачко Ябанджиев, Димитър Буйнозов, Асен Кисимов и мн. други.
Занимавате се и с дублаж на филми, сериали и реклами. На какво ви учи това?
– Това ме учи на концентрация, вкус, издръжливост.
Вие участвате в един от популярните сериали у нас „Откраднат живот“. Как ще коментирате сериала и ролята си ?
– Сериалът „Откраднат живот“ е много хубав, екипът е страхотен. Аз отивам на работа с огромно желание. Д-р Романова е едно доста сериозна жена, на която не й върви в личния живот, затова се е отдала изцяло на работата си.
Има ли нещо общо между д-р Романова и вас?
– Приличаме си по това, че и двете сме открити, безкомпромисни и професионалисти в работата си.
Трудно ли е да играеш в медицински сериал?
– Трудно е, особено в началото. Сега научихме доста от терминологията и се справяме по-бързо, познаваме инструментите, кое след кое се прави като действие по време на операция.
Как описвате себе си?
– Аз съм открита, раздаваща се на любимите хора, емоционална, нежна, понякога избухлива, но бързо ми минава и с чувство за хумор.
Каква бяхте като дете?
– Бях много обичливо дете, малко палаво, артистично, а в тинейджърска възраст бяха бунтарка.
Какво обичате да правите в свободното си време?
– Обичам да гледам хубав филм или сериал, да прочета хубава книга, да поспортувам или да отидем със съпруга ми до селската ни къща с приятели.

Снимка: Театър София – официална Фейсбук страница
shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template