„С предпазен колан на задната седалка“ – да запазим живота на НАШИТЕ деца!

Сподели с приятели!

Всеки ден слушаме по телевизията, радиото или четем в социалните мрежи за катастрофи. Всяка втора е със загинал, понякога загиналият е дете. От началото на годината до настоящия момент в област Шумен, с участието на деца са регистрирани четири тежки пътнотранспортни произшествия. В три от катастрофите, децата, които са били пътници, са ранени. За съжаление, в един от случаите има загинало дете.

 

     Докога ще позволяваме да губим бъдещето на България, да губим нашите деца?

Община Шумен се включва в инициативата „С предпазен колан на задната седалка“. Тя е под патронажа на президента на България Румен Радев. Инициативата е насочена към обучението на децата за правилно возене в автомобилите. Кметът на община Шумен Любомир Христов изказа благодарност към фирмите, които са част от кампанията и изрази надежда тя да пожъне успех и да достигне до колкото се може повече хора. Той допълни, че поставянето на коланите на задните седалки наистина е проблем, а там в повечето случаи се возят деца.

Тази година инициативата в Шумен ще бъде насочена към децата от 2-ри до 4-ти клас, а именно 97 паралелки от 11 училища, в които се реализира начален етап на обучение.   За малчуганите са приготвени тениски, значки и флаери с логото на инициатива.

Доброволци от кампанията ще влизат в часа на класа и ще пускат на децата презентация под формата на филм, които е съобразен с възрастта на децата. Филмчето е анимационно и чрез героите в него всъщност се разкриват опасностите пред децата, ако те са без колан.

Екипът на Шумен Отблизо ви приканва заедно да запазим живота на нашите деца. Те са нашето бъдеще, те са смисълът на живота! Всеки един човешки живот е важен! Нека бъдем разумни, толерантни и културни, за да спрем смъртта на пътя.

Може да харесате още...

Education Template