Тома Биков в Шумен: Фалшивите новини се разпространяват от авторитетни личности

Тома Биков в Шумен: Фалшивите новини се разпространяват от авторитетни личности

Сподели с приятели!

По инициатива на ЖГЕРБ – Шумен бе проведена дискусионна среща с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ в град Шумен. Срещата бе на тема: „Ефектът на фалшивите новини и реалната политическа обстановка в контекста на предстоящите европейски избори“.

На събитието присъстваха, областният координатор на партията в Шумен Любомир Христов, политологът Антон Тодоров, народните представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, Румен Генов и Димитър Александров.

Политологът Антон Тодоров акцентира върху ефекта на фалшивите новини. Той обстоятелствено обясни технологията на фалшивите новини от създаването на сайт с невярна информация до натрупването на посетители на този сайт от нереални профили, създадени от ботове и създаването на фалшиви профили в социалните мрежи, които генерират харесвания и коментари от несъществуващи потребители.

Политологът разясни още и начините за противодействие на фалшивите новини, както и как може да бъде различена лъжлива информация. Тодоров подчерта, че всичко се доказва с факти и документи, а не с популистко говорене.

Депутатът Тома Биков допълни, че един от основните проблеми при фалшивите новини е, че те се разпространяват от авторитетни личности, институционализирани хора като народни представители, кметове, общински съветници и др. Той наблегна и на невярната социология, която обслужващата нечии интереси. Биков направи подробен анализ на реалната политическа обстановка в страната, предстоящите европейски избори и бъдещото на обединена Европа.

В края на срещата Любомир Христов благодари на присъстващите за отделеното време и заяви, че структурата на ГЕРБ в област Шумен е съставена от хора с опит. Той изказа своята убеденост, че със своята активност и усилена работа присъстващите не само ще допринесат за успеха в предстоящата европейска надпревара, но и за борбата с фалшивите новини.

Снимка и текст: ГЕРБ

shumenotblio.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *