Трио Владигерови с концерт в Шумен

Сподели с приятели!

Внуците на бележития български композитор Панчо Владигеров – Екатерина, Александър и Константин Владигерови ще гостуват в Шумен.
На 15 септември от 18.00 часа на специално изградена сцена в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“ Трио Владигерови ще изнесат пред шуменската публика концерт под надслов „Северна песен“. Гост солист ще бъде Калина Василева с флейта.

В програмата са включени произведения от композиторите Панчо Владигеров, Лудвиг ван Бетховен, Джордж Гершуин, Якоб до Бандолим, Пакито Д’ Ривера и братята Константин и Александър Владигерови.
Входът за зрители е свободен. Концертът се осъществява със съдействието и финансовата подкрепа на Община Шумен.

По следите на фамилната си история внуците на големия български композитор Панчо Владигеров се отправят на едно малко концертно пътешествие в Северна България. Първата спирка е във Велики Преслав, където те ще свирят на открито в градинката до храм „Св. Архангел Михаил“ на 14 септември от 19.00 часа. При гостуването си в града те ще посетят и дома, дал подслон на семейството на Владигеров по време на евакуацията от съюзническите бомбардировки в края на Втората световна война през 1944 година.

Следва спирка в „родния“ Шумен, където винаги се завръщат с огромна радост за среща с шуменската публика. На 15 септември внуците на композитора ще концертират на открита сцена в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“. Там в началото на миналия век Панчо Владигеров и неговият брат близнак цигуларят Любен Владигеров също са изнесли първия си концерт.

shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template