Триумф за учениците на СУ „Сава Доброплодни“ в Москва

Триумф за учениците на СУ „Сава Доброплодни“ в Москва

Триумф за учениците на СУ „Сава Доброплодни“ в Москва 13 ученици от СУ “Сава Доброплодни” участваха във финала на третото издание на Ежегодния международен фестивал по руски език в Москва. Учениците с преподаватели Радка Гочева, Десислава Атанасова и Любов Кула се класираха за финалния етап на фестивала след оспорвана конкуренция измежду 1500 участници от цял свят, като на финал стигнаха 150 участници от 26 страни.

В категорията “Руски език като чужд” специална награда с диплом за първо място беше присъдена на Агата Крумова от 10 “а” клас с преподавател Радка Гочева. Жанета Радева от 11 “а” клас с преподавател Десислава Атанасова извоюва второ място в категорията “Театрално творчество и художествено слово”. На фестивалната сцена в Москва се представи и театралното студио от СУ “Сава Допроплодни” – руска театрална палитра “Радуга” ръководител Радка Гочева, чиито участници бяха подготвили спектакъла “Приказка за рибаря и рибката”.

Всички финалисти и техните педагози получиха сертификати и дипломи. В рамките на престоя си в Москва учениците от СУ “Сава Доброплодни” участваха в съпътстващата културна програма, която включваше посещение на Червения площад, парка “Зарядие”, ВДНХ и вечерна обиколка на руската столица, както и посещение на павилионите на най-голямото образователно събитие в света – Московския международен форум “Град на образованието”.

Международният фестивал по руски език в Москва е образователна и творческа сцена, на която участниците имат възможност да покажат и усъвършенстват знанията си по руски език в живо непосредствено общуване.

shumenotblizo.com