Тържествена заря-проверка за 3 март в Шумен

Тържествена заря-проверка за 3 март в Шумен

Сподели с приятели!

С редица различни мероприятия ще бъде отбелязан Националния празник 3 март в Шумен. Това стана ясно по време на редовен брифинг в Общината днес.

Отбелязването на празника ще започне със заупокойна молитва. Венци и цветя ще бъдат поднесени на гробовете на загиналите опълченци в църквата “Свето Възнесение Господне”.

В 11 часа в Драматично-куклен театър “Васил Друмев” ще започне многоцветен концерт на професионалния фолклорен ансамбъл “Мизия”.

Кулминацията на празничните прояви е предвидена за 18.30 часа на площад “Кристал”, където ще се проведе тържествената вечерна проверка-заря.

“Благодарим на всички, които ще се включат в организацията и провеждането на тези събития, тъй като най-ценното е единството и е вярната посока за патриотичното чувство, което да носят такива мероприятия”, посочи зам.-кметът Найден Косев.

Ритуалът по вечерна заря-проверка е най-официалният и дълъг от всички ритуали, които се провеждат в българската армия. Той включва три блока курсантски батареи, знаменосец с асистенти, курсанти с факли. Проверката ще започне със сигнална ракета, която ще оповести началото. В нея ще се включат над 100 души.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *