Търсят най-добрата еко инициатива с конкурс

Търсят най-добрата еко инициатива с конкурс

Сподели с приятели!

„Мисли зелено – пази природата“ е мотото на конкурса, организиран от РИОСВ – Шумен и Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) за най-добра реализирана екологична инициатива през учебната 2018/2019 г. сред образователните институции от  Шуменска и Търговищка област.

Конкурсът има за цел да формира у подрастващите отговорност за опазване на околната среда. Участниците ще бъдат разделени на две категории: на групи от  детските градини и класове от училища.

Жури от експерти на РИОСВ – Шумен и БДЧР ще оценява екоакции, свързани с почистване, озеленяване, зацветяване и засаждане, рециклиране и разделно събиране на отпадъци, провеждане на беседи и издаване и публикуване на печатни издания на екологична тема (вестник, брошура, книга и др.). Желателно е проектът да е свързан с учебния процес в училището или детската градина.

Желаещите да участват в конкурса могат да подават своите проекти от 15 април до 17 май 2019 г.  на електронна поща на РИОСВ – Шумен pr@riosv-shumen.eu или БДЧР bdvarna@bsbd.org. Проектите трябва да съдържат кратко описание за реализираната инициатива, придружено от снимков материал, информация за образователната структура и лице за контакти (имена, телефон за контакти, длъжност).

Класирането ще бъде оповестено на 22 май 2019 г. на сайта на РИОСВ – Шумен и БДЧР. Всички участници в конкурса ще получат грамоти, а първите трима в своите категория – предметни награди. Награждаването ще се проведе в Световния ден на околната среда – 5 юни, в Информационния център на РИОСВ – Шумен.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *