Търсят решение на проблема с безводието в Смядово

Търсят решение на проблема с безводието в Смядово

06.08.2019 0
Сподели с приятели!
  • 14
    Shares

Близо 20 дни Смядово е с нарушено водоподаване, както вече писахме, причината е намаляване на водните ресурси на кладенците, които снабдяват общината с вода.

Преди повече от седмица беше направен обход на водоизточниците, лично от кмета на Смядово Иванка Петрова и екипът й. Те установиха, че няма водни ресурси. Читатели на Шумен Отблизо съобщиха, че всички отговорни лица са на терен и търсят решение на проблема.

В момента на помпената станция в село Кълново е управителят на ВиК Илиян Илиев, кметът Иванка Петрова и нейният екип.

Към този момент служители на водното дружество поставят помпа, за да се осигури нормално водоподаване в общината. На мястото липсва единствено техническият ВиК ръководил на район Смядово – Станислав Ангелов.

Отсъствието му предизвика вълна от недоволство сред жителите на Смядово, които изпитват сериозно затруднение с ползването на водата.

От общината се ангажираха да оправят проблема, като алтернативно решение е водоснабдяване от кладенеца в село Кълново.

Убийствено безхаберие

Смядово вече двадесети ден е със затруднено водоподаване. Всички отговорни лица са на терен, за да търсят решение на проблема – на помпената станция в с. Кълново присъстват управителят на ВиК – Шумен Илиян Илиев, кмета на общината Иванка Петрова и зам. кмета Иван Кюркчиев. Екип на ВиК поставя помпа с цел да се осигури нормално водоподаване за Смядово в жегите. Единствено липсва най-важният и отговорен за решаването на проблема човек – техническият ВиК ръководител на район Смядово Станислав Ангелов, който е "някъде далеч" и проявява уникално безочие в разговор по телефона с управителя на ВиК – Шумен. Вижте докъде са се самозабравили някои „отговорни“ местни служители на ВиК.

Публикувахте от Водоснабдяване и канализация – Шумен в Вторник, 6 август 2019 г.

Shumenotblizo.com