Търсят фирми, които да ремонтират пътни участъци в общината за над 3 милиона лева

Търсят фирми, които да ремонтират пътни участъци в общината за над 3 милиона лева

Сподели с приятели!

Обществена поръчка за над 3 млн. лева бе обявена от Община Шумен за пътно строителни работи, свързани с отстраняване на повреди по пътното платно, пешеходните алеи тротоарите и банкетите на улиците и пътищата на теорията на община Шумен. Това става ясно от справка в Агенцията за обществените поръчки.

Според изнесеното обявление се предвижда запълване на надлъжни, напречни и мрежовидни пукнатини на пътната настилка, изрязване, фрезоване и отстраняване на горен износващ пласт за осигуряване равност и напречен наклон на настилката, полагане на износващ пласт с дебелина след уплътняване минимум 4 см. плътен асфалтобетон, полагане на изравнителни пластове с дебелина след уплътняване минимум 4 см. неплътен асфалтобетон.

Предвижда се и ремонт на локализирани кръпки на необходимите места, ремонт на настилки по пешеходни алеи, отстраняване на компрометирана паважна настилка, ремонт на основата на пътя (улицата), подготовка на земна основа, изграждане на пътна основа от трошен камък и други.

Обществената поръчка обхваща две направления. Едното е за текущ ремонт на общинска пътна мрежа на път SHU 1192 (ІІІ-731, Р.Димитриево – Черноок) Друмево – Овчарово – В.Друмев – о.п.Шумен – участък от км. 19+675 до км. 23+800. За него са предвидени 458 333. 33 лева.

Второто направление е за ремонт на улични настилки и пешеходни алеи в града, за които са заделени малко над 2 млн. лева.

Заседанието по отваряне на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *