Убийството в Шумен: Развръзката

Сподели с приятели!

Криминалисти от Областната дирекция в Шумен установиха и задържаха извършителя на тежкото престъпление за броени часове.

С постановление на прокурор от ОП- Шумен му е наложена мярка „Задържане под стража“ за срок до 72 часа

На 14 декември в 12:08 часа е дежурната оперативна част на Областната дирекция в Шумен бил приет сигнал за възникнал инцидент на ул.“Ген. Скобелев“ в града. Съобщено било, че неизвестен пресрещнал двама младежи на 18 и 19 години. Разменили си реплики, които прераснали в спор и си разменили удари. Непознатият нанесъл удар с нож в областта на корема на 19-годишния.

Извършителят побягнал в неизвестна посока. Пострадалият бил придружен до Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ -Шумен от 18-годишния си приятел. В болничното заведение бил приет с опасност за живота. Малко по-късно починал.

Веднага след получения сигнал са предприети комплекс от оперативни действия за установяване на извършителя. Случаят веднага е докладван на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура – Шумен.

След прецизна съвместна работа на криминалисти от РУ- Шумен и областната дирекция и проведени в спешен порядък множество процесуално-следствени действия бил задържан 19-годишен местен жител. Извършени са огледи и претърсвания. В жилище в Шумен било намерено и иззето хладно оръжие. Задържаният не е криминално проявен, починалият 19-годишен шуменец също.

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template