Ученици и студенти на посещение при кмета Любомир Христов

Сподели с приятели!

Членовете на новия Ученически парламент към Общинския младежки дом и студенти от различни специалности на ШУ “Епископ Константин Преславски” се срещнаха с кмета на община Шумен Любомир Христов по повод Деня на българската община.На срещата председателят на новия Ученически парламент сподели идеите за популяризиране на спортните клубове

„Първоначалната идея на Градския Ученически парламент е да съберем всички младежки общности в Шумен и всички младежки клубове навън. С тази цел искаме да представим на другите младежи и жители всички възможности, които града предлага, защото те не винаги могат да бъдат видяни и не винаги могат да бъдат оценени“, каза Любослава Маринова, председател на Ученическия парламент.

Кметът на Шумен Любомир Христов предложи финансиране, както и помощ при всички по-нестандартни идеи на младите.  По време на срещата градоначалникът поиска да чуе мнението на младежите по въпроси, които засягат шуменското общество, като вандализма и паркирането на автомобилите.

Студенти предложиха да се засили контролът и да се налагат повече глоби, ученици споделиха желанието  да се говори повече сред тях за тези проблеми и да има обучение на връстници от връстници.

В хода на дискусията се зароди идея за фотоконкурс, информационни кампании,  и други съвместни проекти между учениците и студентите.

По време на срещата градоначалникът получи покана  за церемонията по промоция на абсолвентите от випуск 2018.

Малко по-късно експерти от отдела по образование в общинската администрация посрещна ученици от шести клас на Трето основно училище. Те ги запознаха с работата на различните отдели и административни звена в общината и отговориха на въпросите, които ги интересуват.

Може да харесате още...

Education Template