„Хора помагат на хора!“: Кампания в помощ на абитуриенти в нужда – резултатът

„Хора помагат на хора!“: Кампания в помощ на абитуриенти в нужда – резултатът

Сподели с приятели!

За по-малко от месец, младата шуменка Симона Красева успя да обедини познати и непознати в името на една обща инициатива – да помогнат на зрелостници в затруднено положение да имат своя приказен бал.

Резултатът

С неимоверни усилия, кампанията приключи с доза щастие за няколко абитуриенти, които ще получат рокля и костюм,  прическа, грим, маникюр и автомобил. На един от абитуриентите е помогнато и с образованието чрез допълнителни занятия по предметите, по които иска да повиши успеха си и с финансово чрез заплащане на куверта.

Всичко това с помощта на още добри хора, които се отзовават на идеята. Тя се ражда след публикация в социалните мрежи на човек, който предоставя автомобила си на абитуриент в нужда.

Идеята

„Под неговата публикация в коментари се появиха много хора, които искат да помогнат с рокли, костюми, автомобили, грим и прическа. Понеже съм програмист по професия си дадох сметка, че чисто технически тази хубава публикация ще бъде затрупана още след няколко часа и така желанието на тези хора да помогнат няма да достигне до когото трябва. В този момент си казах, че ще помогна и на тези които имат нужда от помощ, и на тези които искат да дарят. Още тук се роди и мотото на кампанията „Хора помагат на хора!“. Така се свързах с хората, които искат да помогнат, а след това минах и по училищата, за да се свържа и с нуждаещите се младежи и да разбера с какво може да им се помогне”, обясни Симона.

Трудният път към успеха

Тя не скри, че е претърпяла трудности по пътя към реализацията, а именно –  малкото време, с което е разполагала за организацията. „Много от учениците бяха намерили начин да се справят с проблемите покрай абитуриентския си бал. Някои от тях бяха решили твърдо, че не искат такъв и нямаше какво да се направи. В някои училища по инициатива на директори, преподаватели и дори на самите ученици се бяха организирали благотворителни кампании и абитуриентите в трудно положение бяха подсигурени за завършването си. Това много ме зарадва”, посочи Симона пред репортер на Шумен Отблизо.

Инициативата се е приела и с известно недоверие. „Обяснявам си го с факта, че тези жестове на взаимопомощ не се случват редовно в града ни и хората са предпазливи, недоверчиви, подтиснати от недоимъка”, обясни Красева.

Въпреки това младата програмистка е категорична – кампания ще има и догодина, а подготовката и ще започне още в края на тази, за да може да достигне до максимално повече хора. „На мен също са ми помагали, за да мога да имам средства за бала си. Сега просто предавам нататък – виждам, че града и обществото ни има нужда от такива кампании!”, допълни в заключение Симона.

А ние призоваваме – бъдете добри, помагайте и не очаквайте нищо в замяна. Само безкористната добрина е истинската, която ни прави хора.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *