Четвърта Национална хорова инициатива „България пее 2019“

Четвърта Национална хорова инициатива „България пее 2019“

Сподели с приятели!
  • 15
    Shares


На 19, 20 и  21 април 2019 година ще се проведе за четвърти път Националната хорова инициатива „България пее”! Мотото отново е „ЗАЕДНО”.

„България пее” е инициатива на Български хоров съюз и се осъществява  на територията на цялата страна с подкрепата на българските общини, читалища, центрове за подкрепа на личностно развитие, хорове, диригенти и хористи.

Всяка година в Националната хорова инициатива „България пее” се включват около 150 хора и вокални формации от над 35 населени места в България.

Кампанията е широко отразявана от  телевизионни, радио и интернет медии,  и официалните сайтове на обществени институции в страната.

В инициативата „България пее“ може да се включи всеки български хор, независимо от вида, репертоара, числеността и мястото му на дейност, който проявява желание и подкрепя идеята и целите на проекта, без значение неговата определеност – смесен, камерен, еднороден, детски, църковен, ученически или народен.

Хоровото изкуство е важна част от музикалната култура на България.

Оценяването на достиженията на българските хорове и приемствеността между поколенията са път към запазването на националната ни идентичност. За четвърта поредна година благодарение на Община Шумен и всички институции, към които са съставите, шуменската публика ще има възможност да се наслади на разнообразната хорова музика в изпълнение на 11 хорови колектива.
Шумен и Търговище си подават ръка и в концерта на 19 април от 18.00 часа в зала „Проф. Венета Вичева“  над 250 певци от Шумен и гостите от женски хор “Златна лира” от Търговище ще споделят една сцена.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *