Четирима “прелитали” край триногата с над 100 км./ч в населено място

Четирима “прелитали” край триногата с над 100 км./ч в населено място

Сподели с приятели!

На територията на ОДМВР- Шумен във връзка с Европейския ден без загинали на пътя се провежда 24-часова специализирана полицейска операция. Дългогодишните анализи на пътнотранспортната обстановка показват, че основна и неизместима причина за настъпването на тежки пътни инциденти е превишената и несъобразена скорост. Независимо от сезоните в годината тя е на първо място.

За периода юни- август на територията на ОДМВР- Шумен са засечени водачи, които са „прелитали“ покрай камерите за контрол на скоростта. „Рекордът“ за шофиране в населено място е 133 км/ час при разрешени максимални 50. Шофьорът е бил зад волана на лек автомобил Опел „Вектра“ със силистренска регистрация и е засечен от камера на ул.“Димитър Благоев“ в село Панайот Волов. Наложена му е глоба в размер на 950 лева, лишен е от правото да управлява за срок от три месеца.

На 9 август в село Радко Димитриево водач на лек автомобил Мерцедес Ц клас с шуменска регистрация е преминал със 123км/ час при ограничение от 50 км/ час. За констатираното нарушения му е наложена глоба в размер на 850 лева и лишаване от правото да управлява за срок от три месеца.

Същата глоба и лишаване за 3 месеца е наложена на шофьор, който бил зад волана на лек автомобил Фолксваген „Пасат“с шуменски регистрационни номера и бил засечен да шофира на 10 август на бул.“Симеон Велики „ в Шумен със 122 км/ час при максимално разрешена за населено място 50.

През летните месеци рекордът за шофиране с превишена скорост извън населено място е на водач на лек автомобил Ауди А4, който бил установен да шофира със 145 км/ час при ограничени на скоростта от 60. Той бил засечен на 6 август близо до бензиностанция „Шел“ по главен път Разград- Шумен . Санкцията му е 900 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *