Четирима състезатели от “Шуменска крепост” с номинации за “Спортист на годината”

Четирима състезатели от “Шуменска крепост” с номинации за “Спортист на годината”

Сподели с приятели!
  • 152
    Shares

Започнаха номинациите за „Спортист на годината“ в Шумен за 2018 година. Предложенията се правят от спортните клубове в града, които трябва да определят своите кандидати до 14 декември. След това журналистите ще имат възможност да направят и те своите номинации. Получените резултати ще обобщи комисия, назначена със заповед на кмета .По традиция в класацията ще бъдат отличени победителите в категориите „спортист на годината“, „треньор на годината“ и „отбор на годината“.

СК “Шуменска крепост” номинира четирима свои състезатели – Християн Тотев, Пламен Борисов, Полина Галинова и Георги Атанасов.

Християн Тотев е Световен и европейски шампион по муай тай за аматьори на организацията WMC за 2018 г., Републикански шампион в този стил. Многократен победител в традиционната анкета на община Шумен за определяне на най-добрите в спорта.

Пламен Борисов е Европейски шампион по муай тай за аматьори на организацията WMC за 2018 г., бронзов медалист от Световното първенство в този стил на същата верига за тази година. Обявен за „Спортист на годината“ в Шумен за 2017 г.

Полина Галинова е Световен шампион по кикбокс в стил К-1 при девойки старша възраст за 2018 г., победител в същият стил и възрастова група на Международният турнир Hungarian Kickboxing World Cup 2018 в град Будапеща. Републикански шампион за девойки старша възраст и жени в стил К-1 за тази година. Вицебалкански първенец от първенството в Босна и Херцеговина в стил К-1 при девойки старша възраст. С две победи на професионалният ринг през текущата година.

Георги Атанасов е Балкански шампион за 2018 г. при юноши младша възраст в стил лоу кик. Обявен и награден с купа за най-добър и борбен участник на този форум.Победител в същият стил и възрастова група на Международният турнир Hungarian Kickboxing World Cup 2018 в град Будапеща. Бронзов медалист от Световното първенство в стил лоу кик при юноши младша възраст. Републикански първенец в стил лоу кик и фул контакт за юноши младша и старша възраст.

Церемонията по награждаването на най-добрите шуменски спортисти за 2018 година ще се проведе на 20 декември от 17.00 часа в зала „Арена Шумен“. По време на тържеството ще бъде показана презентация, посветена на успехите на шуменския спорт.
shumenotblizo com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *