Четирима състезатели от “Шуменска крепост” с номинации за “Спортист на годината”

Четирима състезатели от “Шуменска крепост” с номинации за “Спортист на годината”

Започнаха номинациите за „Спортист на годината“ в Шумен за 2018 година. Предложенията се правят от спортните клубове в града, които трябва да определят своите кандидати до 14 декември. След това журналистите ще имат възможност да направят и те своите номинации. Получените резултати ще обобщи комисия, назначена със заповед на кмета .По традиция в класацията ще бъдат отличени победителите в категориите „спортист на годината“, „треньор на годината“ и „отбор на годината“.

СК “Шуменска крепост” номинира четирима свои състезатели – Християн Тотев, Пламен Борисов, Полина Галинова и Георги Атанасов.

Християн Тотев е Световен и европейски шампион по муай тай за аматьори на организацията WMC за 2018 г., Републикански шампион в този стил. Многократен победител в традиционната анкета на община Шумен за определяне на най-добрите в спорта.

Пламен Борисов е Европейски шампион по муай тай за аматьори на организацията WMC за 2018 г., бронзов медалист от Световното първенство в този стил на същата верига за тази година. Обявен за „Спортист на годината“ в Шумен за 2017 г.

Полина Галинова е Световен шампион по кикбокс в стил К-1 при девойки старша възраст за 2018 г., победител в същият стил и възрастова група на Международният турнир Hungarian Kickboxing World Cup 2018 в град Будапеща. Републикански шампион за девойки старша възраст и жени в стил К-1 за тази година. Вицебалкански първенец от първенството в Босна и Херцеговина в стил К-1 при девойки старша възраст. С две победи на професионалният ринг през текущата година.

Георги Атанасов е Балкански шампион за 2018 г. при юноши младша възраст в стил лоу кик. Обявен и награден с купа за най-добър и борбен участник на този форум.Победител в същият стил и възрастова група на Международният турнир Hungarian Kickboxing World Cup 2018 в град Будапеща. Бронзов медалист от Световното първенство в стил лоу кик при юноши младша възраст. Републикански първенец в стил лоу кик и фул контакт за юноши младша и старша възраст.

Церемонията по награждаването на най-добрите шуменски спортисти за 2018 година ще се проведе на 20 декември от 17.00 часа в зала „Арена Шумен“. По време на тържеството ще бъде показана презентация, посветена на успехите на шуменския спорт.
shumenotblizo com