“Шаманка” взела близо 13 хиляди лева за разваляне на магия

“Шаманка” взела близо 13 хиляди лева за разваляне на магия

Сподели с приятели!

“Шаманка” от Русе възстанови на възрастно семейство от Шумен сумата от 12 730 лева.

През месец май 2016 година 85-годишен мъж от Шумен попаднал на обява във вестник, в която жена от Русе предлагала помощ на хора с проблеми- врачувала, разваляла магии и давала съвети за щастие и семейна хармония.

Възрастният мъж се свързал по телефона с нея и споделил, че в семейството му има проблем. Жената казала, че може да му помогне, като за целта ще трябва да събере вода от седем енергийни извора, част от тях били в Турция. Той се съгласил.

Всички съвети, които му давала по телефона мъжът плащал. Първият консулт струвал 150 лева, като от този момент сумата за всяко следващо обаждане и „оказване на помощ“ ставала все по-висока. Последователно били пратени още 200, 220, 300 и 500 лева. Когато започнала да събира вода от чудодейните места поискала 2000 лева. След това казала, че е в Турция и трябва да вземе лек от енергийно място.

Парите не стигали да бъде развалено проклятието и мъжът трябвало да ѝ даде още пари. Така за „разваляне“ на семейната прокоба взела още два пъти пари- един път 5 000 лева и друг път 4 000.

Въпреки дадената дума, че ще помогне на семейството резултат нямало. „Магията“ трябвало да падне за два месеца. През това време, в периода май- юни 2016 година са дадени общо 12 730 лева.

В РУ- Шумен била депозирана жалба и през месец февруари 2018 година след приключила проверка е образувано досъдебно производство за измама.

В хода на разследването са разпитани свидетели, изготвени са експертизи. На 5 юни В.Н./ 30г./ от Русе е привлечена като обвиняема и е задържана.

Напълно е възстановена взетата в размер на 12 730 лева сума на възрастното семейство от Шумен. В.Н. е осъждана през 2014 година за измама.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *