Шеф Манчев пристига в Шумен

Шеф Манчев пристига в Шумен

Иван Манчев пристига в Шумен, за да представи книгата на Илиан Илиев „20 български топ готвачи”, както и авторската си книга „Мечти и кошмари”. Сибитието ще се проведе на 23 януари от 17:30 часа в Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”.

Шеф Манчев е сред елитните готвачи на България, ТВ водещ и автор на книги с рецепти – „LIDL Заслужава си!”, „104 рецепти на Манчев и Шишков”, „Манчев срещу Шишков”, „Мечти и кошмари”. Собственик е на верига ресторанти „Кактус” и водещ на ТВ предаването „Черешката на тортата” и на кулинарното шоу „Кошмари в кухнята”. Професионалното си развитие започва през 1993-та в „Кемпинcки – Хотел Зогpафcки”, където не след дълго става главен готвач.

Специализирал е в Германия и Швейцария, в ресторант с една звезда „Мишлен”. Основател е на Българската асоциация на професионалните готвачи. Сред вкусилите неговите ястия са Бил Клинтън, Владимир Путин, Вини Джоунс и др. Шеф Манчев помага и в приготвянето за ястията за папа Франциск и официалната делегация на Ватикана у нас миналата година.

Събитието е с вход читателска карта. Посещението на шеф Манчев се осъществява с финансовата подкрепа на „Алкомет” АД.

shumeotblizo.com