Шофьор “прелетя” със 133 км/час в населено място

Шофьор “прелетя” със 133 км/час в населено място

Сподели с приятели!

За периода от 1 до 15 април на територията на ОДМВР- Шумен са установени 1585 нарушения на скоростните режими. До момента са издадени 1348 електронни фиша.

Сред най-сериозните нарушители на скоростта е водач на лек автомобил БМВ с ямболска регистрация, който бил засечен да преминава през село Радко Димитриево със  133 км/ час при максимално разрешена 50 км час. Издаден му е електронен фиш, ще му бъде наложена глоба в размер на 950 лева и ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 3 месеца.

По време на контрол за спазване на скоростните режими в сряда в Нови пазар полицейски екип засякъл водач на лек автомобил Мерцедес с шуменска регистрация, който преминал със 116 км/ час по улица Пирин в  града при разрешена максимална скорост в населено място от 50 км/час.  В същия ден около 14 часа с двойна от максимално разрешената скорост  бил „запечатан“   в камерата на полицейски автомобил и  водач на  Дачия с турска регистрация, който се движил при ограничение на скоростта от 50 км/ час със 111км/ час  по ул.“Пирин“ в града.

На 3 април около 13 часа край село Веселиново бил установен водач на лек автомобил Шкода с варненска регистрация, който преминал със 149 км/ час при разрешени  90. На 4 април с преносима камера на пътните полицаи са засекли водач, който не спазил ограничението на скоростта и преминал със 134 км/ час при разрешени 50.

През месец март данните на Пътна полиция сочат, че нарушенията за скорост  са 2150. Най-много са установените нарушения на водачи, които са се движили със скорост до 30 км/ час над максимално позволената- 1709.  304 са водачите, които са шофирали със скорост между 31 и 40 км/ час над максимално разрешената. По време на проверките са засечени и 101 водачи на превозни средства, които са управлявали с скорост между 41 и 50 км/ час над максимално допустимата, а 36 са тези, които не спазили скоростните режими и са „запечатани“ от „очите на кат“ при движение със над 50 км/ час от максимално  позволената.

С наближаване на почивните дни и предстоящите пътувания  ОДМВР- Шумен призовава водачите да шофират разумно, да спазват ограниченията на скоростта, за да не се създават предпоставки за тежки пътни инциденти.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *