Шуменски бойци в “битка” с боклуците по Шуменското плато

Шуменски бойци в “битка” с боклуците по Шуменското плато

Сподели с приятели!
  • 801
    Shares

“Шуменското плато е любимо място за разходка, отдих и тренировка на много наши съграждани. Задачата да го опазим чисто и красиво се пада на всички нас. Затова имаме две възможности – да го направим сами или да се оплакваме, докато чакаме друг да го направи, рискувайки да бъдем затрупани от всякакви боклуци, а вместо птички на пролет около нас да прелитат найлонови пликчета”, така спортистите от “Шуменска крепост” описаха начинанието, с което се захванаха в неделния ден – да изчистят част от Шуменското плато .

“За пореден път, но не и последен, днес над 50 души наши състезатели, приятели и симпатизанти се организираха в инициативата да изчистим част от Шуменското плато от боклука”, посочват от клуба.

Равносметката след почистването бе над 50 чувала смет, строителни отпадъци и автомобилни гуми, неправилно изхвърлени из природния парк .

“Всички знаем, че с малката стъпка започва голямото пътешествие. С малки усилия от всеки от нас, с малко отделено време днес се почисти място, където от ранна пролет до късна есен провеждаме тренировки на открито.

Благодарим на тези, които се включиха и доказаха,че чистотата в природата зависи от всички на”, допълниха от “Шуменска крепост”.

Снимка: СК “Шуменска крепост”

shumenotblizo.com

One thought on “Шуменски бойци в “битка” с боклуците по Шуменското плато

  1. Браво на участниците в почистването. И ние от туристическото дружество не веднъж сме го правили въпреки че не сме от замърсителите.
    Аз мисля че докато не се забрани качването на платото с МПСта няма да остане чисто никога. Хубаво е да се помисли за почивните дни за обществен транспорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *