Шуменци се сдобиха с глоби от 5 000 лева

Сподели с приятели!

В следобедните часове на 3 април служители на РУ- Нови пазар установили седмина нарушители на въведените от министъра на здравеопазването  със заповед № РД-01-143/ 20.03.2020г. противоепидемични мерки . В 14:37 часа на стария градски стадион на ул.“Оборище“ в Нови пазар служителите на реда установили двама мъже, в чието присъствие с топка играели три деца.  По- късно, в градинка на ул.“Дунав“ в града полицейските служители установили петима  младежи, които седели на една от пейките и си говорили.  На нарушителите са съставени актове за установяване на административни нарушения  по чл. 209 а във вр. с чл. 63 ал. 1 от Закона за здравето ( за които се предвижда глоба в размер на 5000 лева за всеки  нарушител). На двама от тях били съставени актове  за нарушения по чл. 6 от Закона за българските лични документи, тъй като не представили на полицаите документи за самоличност. За тези нарушения се предвижда глоба от 50 до 300 лв. за всеки от нарушителите.

И в Шумен днес са установени нарушения на заповедта на министъра. Съставени са шест акта на жители на града. Установените са нарушения на бул.“Славянски“, междублоково пространство на бул.“Мадара“  и четири са установените нарушения на детската площадка зад ДКЦ 1 в Шумен.

Днес е образувано досъдебно производство след като при извършена проверка на адрес във Върбица било установено, че 58-годишна жена не спазва наложената й карантина. Случаят е докладван в РП- Шумен.

Shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template