Шумен ликува! СК “Шуменска крепост” с победи на Световното по кикбокс

Шумен ликува! СК “Шуменска крепост” с победи на Световното по кикбокс

Шумен за пореден път доказа, че е град на таланти. Спортистите от СК “Шуменска крепост” се завръщат от Световното първенство в стилове лоу кик и К-1 за кадети и юноши, което се проведе в Италия.
На турнира, като част от националния тим на България участваха петима състезатели на СК ” Шуменска крепост ” – Полина Галинова, Виктор Иванов, Георги Атанасов, Никола Николов и Димитър Стоянов. В треньорският щаб на представителният ни тим бе и старшията на шуменци Галин Методиев.
Финалният ден на Световното първенство донесе втора поредна титла от такъв форум за състезателката в стил К-1 до 60 кг. при девойките старша възраст Полина Галинова. С това тя затвърди своят успех от преди две години в Ирландия и отново показа,че трудно намира конкуренция.
Малко не достигна на Виктор Иванов и Георги Атанасов, съответно в тегло до 54 кг. и 60 кг., които се окичиха с бронзови медали. Виктор преодоля двама опоненти в стил К-1 при юношите старша , като единият бе отказан още в първият рунд. На полуфинала отстъпи с 1 на 2, като 20-на секунди преди края резултатът бе в негова полза. Георги в стил лоу кик при юношите старша също остави страхотни впечатления, преодолявайки труден съперник от домакините Италия.
Никола Николов се би мъжки в тегло до 71 кг. в стил лоу кик при юношите старша. В двубой на размяна съдиите предпочетоха да отсъдят победата на неговият съперник от Русия, който спечели титлата по -късно. Успехът прилягаше и на двамата, като срещата бе от фаза 1/8 финал. Балканският шампион Димитър Стоянов отстъпи срещу македонец в своя първи дуел на Мондиала. Той се бие в стил лоу кик при юношите старша в категория до 63,5 кг.
В турнира участваха общо 2359 бойци от 64 държави.