Шумен ще отбележи Световния ден на водата

Шумен ще отбележи Световния ден на водата

Сподели с приятели!

Шумен ще отбележи за поредна година 22 април – Световния ден на водата. Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен Детски комплекс Шумен съвместно с Научно-образователен център STEAM и Факултет по природни науки в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ организират Еко фиеста.

Събитието ще се проведе до парка на Община Шумен от 11 часа. Тази година инициативата ще преми под мотото „Защитете биологичните видове“.

По време на събитието присъстващите ще се насладят на извършване на атрактивни демонстрационни опити, свързани с атмосферата и структурата на Земята, растителния и животинския свят. Фотоизложба със снимки на природни обекти Впечатляващи експерименти с течен азот, опитите Вулкан, Дух в бутилка и Слонска паста.

Представяне на компютърни симулации на природни явления, проследяване движението на астероиди и други интересни изненади. При неблагоприятни метеорологични условия, събитието ще се отложи за друга дата.

Световният Ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея.

Идеята, която свързва хората от цял свят на тази дата, е да се обединят в защита на околната среда. Да си напомним, че майката Земя има нужда от нас – да я пазим, обичаме и най-важното – да не я променяме, защото и ние имаме нужда от нея. 

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *