ШУ „Епископ Константин Преславски“ участва в кампанията „Да преподаваш е яко“

Сподели с приятели!

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ е партньор в кампанията „LEHREN IST COOL!“ (Да преподаваш е яко). В началото на новата учебна година Гьоте-институт България стартира тази кампанията . Нейната задача е да насърчи младите хора в страната, изучаващи немски език в училище или университета, да изберат професията на учител по немски език за свое бъдеще.

Партньори на кампанията са Посолство на Федерална република Германия в България, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Нов български университет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Дружество на преподавателите по немски език в България, Съюз на германистите в България и „Заедно в час“ .

„Да си учител по немски е „яко“, защото е призвание и смислена житейска мисия, която предлага сигурен кариерен път, гарантиран месечен доход, множество възможности за развитие и подкрепа в немско езичния свят“ – казват инициаторите на кампанията.

Немският език е сред десетте най-говорими езици в света. Той е майчин или втори език за около 130 милиона души. Немският е най-много говорим като майчин език в ЕС и e официален език в 7 държави.

Кампанията е част от проекта „От практиката – за практиката“, който ще изпробва модели за по-ранно обвързване на академичната подготовка на студенти със случващото се в класната стая. Младите хора ще могат още в начален етап на обучението си да се срещнат с привлекателността, но и с предизвикателствата на професията учител по немски език и да изградят основни учителски умения и нагласи. С тях ще работят 15 базови учители, квалифицирани в обширна менторска програма.

Текст: ШУ „Епископ Константин Преславски“

shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template